Advokatsamfundet

Censorer til retssagsprøven søges

Censorer søges til retssagsprøver i følgende retskredse:

  • Sønderborg
  • Holstebro
  • Roskilde
  • Holbæk
  • Helsingør
  • Bornholm

Advokatrådet søger et antal advokater med henblik på udpegning som censor ved retssagsprøven. Udpegningen vil være tidsbegrænset indtil 30. juni 2028 med mulighed for genudpegning.

Din opgave som censor
Som censor er du til stede under hovedforhandlingen og skal sammen med dommeren vurdere, om fuldmægtigens præstation giver grund til at antage, at fuldmægtigen på forsvarligvis vis kan føre sager for retten i fremtiden.
Som udgangspunkt vil der være tale om retssagsprøver, der afvikles i den retskreds, hvor censor er hjemmehørende, men der kan også blive tale om prøver i nærliggende retskredse. Der vil forventelig blive tale om 1-4 prøver årligt afhængig af antallet af anmeldte retssagsprøver. Prøverne fordeles mellem censorerne.

Retssagsprøven er en af betingelserne for at få beskikkelse som advokat.

Du kan læse mere om de betingelser den advokatfuldmægtige skal leve op til som betingelse for at opnå beskikkelse som advokat i bekendtgørelsen om obligatorisk grunduddannelse (særligt kapitel 3), se nærmere her, samt retningslinjerne for retssagsprøven, som danner grundlaget for bedømmelsen af fuldmægtigene, som du kan se her.

De rette kandidater
Det er en forudsætning, at du har beskikkelse som advokat, og det er en fordel, hvis du har møderet for landsret eller Højesteret.

Der vil ved udvælgelsen af kommende censorer blive lagt vægt på ansøgernes retssagserfaring. Advokater, som er hjemmehørende i følgende retskredse, vil blive foretrukket: Sønderborg, Holstebro, Roskilde, Holbæk, Helsingør eller Bornholm. Som led i udvælgelsen vil der endvidere blive indhentet oplysninger om eventuelle tidligere disciplinære sanktioner i Advokatnævnet.

Advokatrådet opfordrer alle advokater uanset køn, alder, etnicitet, religion, seksuel orientering eller handicap til at søge om at komme i betragtning.

Honorar
Censorerne modtager honorar efter statens takster for censorvederlag, sats A, tillagt 50 %. Pr. 1 april 2024 udgør honoraret i alt 763 kr./time. I timeopgørelsen medregnes transporttid fra hjemmeadresse til censorstedet.
Der refunderes desuden rimelige udgifter til transport.

Det praktiske
Send senest den 26. maj 2024 en kort ansøgning vedlagt CV ved at trykke på ansøgningsknappen. Vi forventer at have besvaret alle ansøgere i løbet af juni 2024.

Ønsker du yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte fagleder Charlotte Bruun Windahl på tlf. 3396 9798.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Del på:

Region:

  • Intet fast arbejdssted

Ansøgningsfrist:

26-05-2024

Tiltrædelse:

1. august 2024

Yderligere oplysninger fås hos:

Charlotte Bruun Windahl

Telefon: +45 33969798

Kontoradresse:

Kronprinsessegade 28 1306 København K

Se placering: